Bijklussen bij particulieren, verenigingswerk of socio-culturele sector?

Avatar
by ABVV
Volgen

Voor wie bij particulieren bijklust of aan verenigingswerk in de socioculturele sector doet, geldt voortaan een belastingtarief van minstens 33 procent.

Wie in zijn vrije tijd bijklust bij particulieren of aan verenigingswerk in de socioculturele sector doet, kan dat niet langer onbelast doen.

  • Sporadische en toevallige activiteiten worden belast als divers inkomen tegen een tarief van 33 procent.
  • Is sprake van een echte nevenactiviteit, dan kunnen de inkomsten belast worden als een beroepsinkomen, met tarieven die tot 50 procent kunnen oplopen.
  • U kunt ook uw steentje bijdragen als vrijwilliger. Je kan hiervoor een forfaitaire onkostenvergoeding. krijgen die belastingvrij is, zolang deze niet meer bedraagt dan 35,41 euro per dag en 1.416,16 euro per jaar. (of 2.600,90 euro per jaar voor vrijwilligers in de sportsector, zoals sporttrainers en -coaches, terreinverzorgers, stewards en seingevers bij sportwedstrijden. Tegelijk geldt het voor nacht- en dagoppassen bij hulpbehoevenden en niet-dringend liggend ziekenvervoer naar, vanuit en tussen ziekenhuizen en de vrijwilligers in zorginstelling ikv corona.)

Let wel, de kostenvergoeding voor een vrijwilliger gaat niet samen met verenigingswerk. Tijdens dezelfde periode mag u niet bij een vereniging als verenigingswerker aan de slag zijn voor de ene activiteit én als vrijwilliger voor een andere activiteit. Tenzij u helemaal niets krijgt voor uw vrijwilligerswerk.

Opmerkingen

0 opmerkingen
U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.